բեկոն

թարգմանություն՝ на русском - бекон, in English - bacon

 

Բեկոնը հատուկ ընտրված խոզերի ոսկրահան և ողահան արած կողային միսն է։ Բեկոնը օգտագործում են որպես առանձին բաղադրիչ։ Կա հնդկահավի մսից պատրաստված բեկոն, կանադական, ապխտած և պանչետտա տեսակի բեկոն։ Վերջինս իտալական բեկոն է, պատրաստված է խոզի փափկամսից` տարբեր համեմունքներով և կանաչեղենով համեմված։

Կանադական բեկոնը տարածված է անվանել ՛՛պահքային բեկոն՛՛։ Այն պատրաստվում է խոզի գոտկատեղային հատվածից։

Ապխտած բեկոնը մի փոքր աղի է, ուտեստների մեջ օգտագործելուց առաջ լավ կլինի մի փոքր եփել, որպեսզի ապխտածի համը չզգացվի։

Հնդկահավի բեկոնը խոզի բեկոնի այլընտրանքային տարբերակն է։

Բեկոնով պատրաստում են աղցաններ, տաք և սառը ուտեստներ և խորտիկներ, որոնք հուսով ենք կհավանեք.

Քեսադիա-1
Քեսադիա
bekonov-kartofil
Բեկոնով կարտոֆիլ
msayin-rulet-banjareghenayin-mijukov
Մսային ռուլետ սերուցքային սոուսով
bekonov-kartofil
Բեկոնով կարտոֆիլ
club-sandwich
Քլաբ սենդվիչ
Աղցան բեկոնով և հավի մսով
Հավի մսով ուտեստ ”Տոնական”
Տերրին հնդկահավի մսով և պիստակով
Շամպինիոն պանրով և բեկոնով
Սենդվիչ
Ռագու տավարի մսով և սնկի խմորագնդիկներով
Հացով զամբյուղներ – ձվածեղ
12...