կարտոֆիլ

թարգմանություն՝ на русском - картофель, in English - potatoes

Անհնար է պատկերացնել խոհանոցն առանց կարտոֆիլի: Այն թերևս ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղենն է: Երբեմն այն նաև «երկրորդ հաց» են անվանում:  Սովորաբար, կարտոֆիլի տեսակներն առանձնանում են իրենց գույնով, չափով ու համով: Վերջինս պարունակում է օրգանիզմի համար կարևոր հանքային նյութեր, A, C խմբի վիտամիններ, ամինաթթուներ, օսլա և սպիտակուց: Կարտոֆիլն ամենատարբեր կերպ են օգտագործում. խաշում, տապակում, խորովում, շոգեխաշում են, ավելացնում են տաք ուտեստների, աղցանների մեջ ու լցոնում:

Ահա Ձեզ ենք ներկայացնում կարտոֆիլային մի շարք բաղադրատոմսեր, որոնք դուր կգան անգամ ամենաքմահաճ գուրմանին:

Տոնական-խորտիկ-«Դեզ»-1
Տոնական խորտիկ «Դեզ»
Կարտոֆիլ-Դքսուհի
Կարտոֆիլ «Դքսուհի»
Աղցան-Ամանորյա-կոներ-1
Աղցան «Ամանորյա կոներ»
Անգլիական-պիրոգ-1
Անգլիական պիրոգ
Աղցան-1
Ծովախեցգետնով շերտավոր աղցան
Ապուր-Խարչո-
Ապուր Խարչո՝ տնական ձևով
Տապակած-դդմիկ-1
Տապակած դդմիկ կճուճիկների մեջ
Աղցան-Միմոզա-1
Աղցան Միմոզա
ապուր
Եգիպտացորենով ու բրնձով ապուր
իտալական ապուր
«Մինեստրոնե»՝ իտալական ապուր
դոֆինե կարտոֆիլ
Դոֆինե կարտոֆիլ ջեռոցում
Ձկնապուր իշխանով
12...10...