կարտոֆիլ

Կարտոֆիլ = картофель = potatoes

Անհնար է պատկերացնել խոհանոցն առանց կարտոֆիլի: Այն թերևս ամենաշատ օգտագործվող բանջարեղենն է: Երբեմն այն նաև «երկրորդ հաց» են անվանում:  Սովորաբար, կարտոֆիլի տեսակներն առանձնանում են իրենց գույնով, չափով ու համով: Վերջինս պարունակում է օրգանիզմի համար կարևոր հանքային նյութեր, A, C խմբի վիտամիններ, ամինաթթուներ, օսլա և սպիտակուց: Կարտոֆիլն ամենատարբեր կերպ են օգտագործում. խաշում, տապակում, խորովում, շոգեխաշում են, ավելացնում են տաք ուտեստների, աղցանների մեջ ու լցոնում:

Ահա Ձեզ ենք ներկայացնում կարտոֆիլային մի շարք բաղադրատոմսեր, որոնք դուր կգան անգամ ամենաքմահաճ գուրմանին:

Ձկնապուր իշխանով
Մսային բաց պիրոգ
Սաբջի
kartofilov-blit
Կարտոֆիլով բլիթ
kartofilov-panrov-oladi
Կարտոֆիլով և պանրով օլադի
xozapuxtov-panrov-kotlet
Խոզապուխտով և պանրով կոտլետ
pqablit
Փքաբլիթ (պոնչիկ)
nrbershikov-kartofilov-karkandak
Նրբերշիկով և կարտոֆիլով կարկանդակ
kartofilov-panrov-karkandak
Կարտոֆիլով և պանրով օլադի
shampinionov-kotlet
Շամպինիոնով կոտլետ
bekonov-kartofil
Բեկոնով կարտոֆիլ
kartofilov-gndikner
Կարտոֆիլով գնդիկներ
12...10...