շաքարավազ

թարգմանություն՝ на русском - сахар, in English - sugar

Շաքարավազը հատիկավոր սննդային արտադրանք է: Այն կազմված է սախարոզի 0,2-2,5 մմ չափ ունեցող բյուրեղիկներից: Շաքարավազը ստացվում է շաքարի ճակնդեղի և շաքարեղեգի մշակման արդյունքում։

Շաքարավազը ակտիվացնում է ուղեղի և ողնաշարի արյան շրջանառությունը, իսկ վերջինիս բացարձակ բացակայության դեպքում կարող են տեղի ունենալ սկլերոտիկ փոփոխություններ:

Շաքարավազը լինում է մանր, խոշոր, շագանակագույն: Առանց նրա անհնար է պատկերացնել թխվածքներն ու դեսերտները, օշարակներն ու մուրաբաները: Շաքարավազը լայնորեն կիրառում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ:

Ահա այն ուտեստները, որոնք պատրաստվում են շաքարավազի օգտագործմամբ:

Տորթ Նապոլեոն
Սպիտակաձավարով աղանդեր
Փխրուն պիրոգ ազնվամորիով
Կիտրոնով և ելակով լիկյոր
Տորթ «Թռչնի կաթ»
Վիեննական վաֆլի
Ելակով տիրամիսու
Էկլերներ եփած կրեմով
Արագ թխվածքաբլիթ թավայի մեջ
Տորթ «Միկադո»
Տորթ ”Կրեմբո շոկոլադի մեջ”
Պիրոգ հավի սրտով
...10...7576...80...