շաքարի փոշի

թարգմանություն՝ на русском - сахарная пудра, in English - powdered sugar

Շաքարի փոշին ստացվում է շաքարավազի մանրեցումից: Սովորաբար այն լինում է շատ մանր, մի փոքր ավելի մեծ ու միջին մանրության:  Շաքարի փոշին արագ է լուծվում և հիմնականում օգտագործվում է այն աղանդերի մեջ, որոնց պատրաստման ժամաակը կարճ է: Վերջինս շատ հարմար է օգտագործել կրեմների մեջ, քանի որ ապահովում է առավել նուրբ կոնսիստենցիա:

Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Այն պարունակում է կալիում, կալցիում, երկաթ և նատրում: Վերջինս օգտագործում են հրուշակեղենի արտադրության մեջ: Հիմնականում շաքարի փոշին ավելացնում են թխվածքների, գլազուրների ու կոնֆետների մեջ:
Ահա այս բաղադրատոմսերում կարող եք գտնել շաքարի փոշի:

Յոգուրտով և բալով թխվածք
Կաթնաշոռով փքաբլիթներ
Դդումով տորթ
Կիտրոնով և հատապտուղներով տորթ
Ազնվամորիով պիրոգ
Ֆրանսիական էկլերներ «Laduree»-ից
Ազնվամորիով թխվածք
Ռահաթ լոխում
Կիտրոնով տորթ
Շոկոլադե դեսերտ
Տորթ-սուֆլե ազնվամորիով
Չիզքեյք շոկոլադե գնդիկներով
...10...2122...30...