պղպեղ սև

Սև պղպեղ= чёрный перец = black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

Տավարի կողիկներ՝ կարմիր գինով
Հավով եվ սնկով բլիթ
axcan-sherlock
Աղցան Շերլոք
kartofilov-blit
Կարտոֆիլով բլիթ
karmir-kaxambov-axcan
Կարմիր կաղամբով աղցան
kotlet-shertavor-xmori-mej
Կոտլետ շերտավոր խմորի մեջ
havi-msov-mandarinov-axcan
Հավի մսով և մանդարինով աղցան
kartofilov-panrov-oladi
Կարտոֆիլով և պանրով օլադի
xozapuxtov-panrov-kotlet
Խոզապուխտով և պանրով կոտլետ
brndzov-lobov-axcan
Բրնձով, լոբով և հավի մսով աղցան
shertavor-xmorov-yurahatuk-snker
Թեթև խմորով յուրահատուկ սնկեր
kartofilov-panrov-karkandak
Կարտոֆիլով և պանրով օլադի
12...10...