պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

նեխուրով աղցան 1
Նեխուրով աղցան
կաղամարով-աղցան-1
Կաղամարով աղցան
հավի-խորոված-ջեռոցում-1
Հավի խորոված ջեռոցում
աղցան-բուլղարական-պղպեղով-1
Հավի մսով ու բուլղարական պղպեղով աղցան
ազու-թաթարական-եղանակով-1
Ազու թաթարական եղանակով
Խոզապուխտով-ու-սալորաչրով-աղցան-1
Խոզապուխտով ու սալորաչրով աղցան
մսով-ռագու-1
Մսով ռագու բանջարեղենով ու սնկով
լցոնված-լոլիկներ-1
Մսով լցոնած լոլիկներ
կարտոֆիլով-չիպս-1
Կարտոֆիլային չիպսեր
դդմիկով-ուտեստ-1
Դդմիկներ մսային միջուկով
մսով-սկիրլի-1
Մսով «Սկիրլի»
կուսկուս-1
Հավի մսով ու բանջարեղենով կուսկուս
12...10...