պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

մսով-սկիրլի-1
Մսով «Սկիրլի»
կուսկուս-1
Հավի մսով ու բանջարեղենով կուսկուս
կրծքամիս-բրոկոլիով-10
Հավի կրծքամիս բրոկոլիով
պանրով ռուլետ 1
Պանրով ռուլետ
հավով-կարկանդակ-1
Հավով կարկանդակ
կարկանդակ-1
Տավարի մսով ու գազարով կարկանդակներ
նրբերշիկ-1
Հավի նրբերշիկ
կարկանդակ-1
Հավի մսով բաց կարկանդակներ
կարկանդակ-1
Հավի մսով ու սնկով կարկանդակ
կարկանդակ-1
Մսով կարկանդակ
թխվածքաբլիթներ-1
Կաղամբով թխվածքաբլիթ
կոտլետներ
Գազարով ու բրնձով կոտլետներ
12...10...