պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

թխվածքաբլիթներ-1
Կաղամբով թխվածքաբլիթ
կոտլետներ
Գազարով ու բրնձով կոտլետներ
Հավով-ու-պաստայով-ուտեստ-1
Հավով ու պաստայով ուտեստ
սոուս-1
Հոլանդական դասական սոուս
սնկով-տարտալետկաներ-1
Սնկով տարտալետկաներ
հայկական-քյուֆթա-1
Հայկական քյուֆթա
կարկանդակ-1
Թթվասերային կարկանդակ հավով ու կոճապղպեղով
կարկանդակ-1
Կաղամբով կարկանդակ
գնդիկներ-1
Բրնձե գնդիկներ
Հավի-կրծքամիս-1
Հավի կրծքամիս սնկով ու պանրով
սպիտակ-սոուս-1
Սպիտակ սոուս պիցցայի համար
Մսով-ռուլետ-1
Մսով ու սնկով ռուլետ
...34...10...