պղպեղ սև

թարգմանություն՝ на русском - чёрный перец, in English - black pepper

Սև պղպեղը խոհարարության մեջ ամենահայտնի համեմունքն է: Այն լինում է հատիկավոր ու աղացած տարբերակով: Այն և հաճելի համ է տալիս կերակուրներին, և միաժամանակ շատ օգտակար է, քանի որ պարունակում է սպիտակուցներ, վիտամիններ, երկաթ, կալիում և կալցիում: Աղացած սև պղպեղն ավելացնում են խճողակների, ապուրների, սոուսների, մսային կերակուրների մեջ, իսկ հատիկավորը սովորաբար օգտագործում են երկար ժամանակ եփվող կերակուրների մեջ: Համեղ ձուկ պատրաստելու գլխավոր նախապայմանը դափնու տերևն ու հատիկավոր սև պղպեղն է:

Ահա բաղադրատոմսերը, որոնցում օգտագործվում է սև պղպեղ:

մսով-ռուլետ-1
Խոզի մսով ու սնկով ռուլետներ
կարկանդակ-1
Պանրով ու խոզապուխտով կարկանդակներ
մսով-ու-սնկով-աղցան-1
Մսով ու սնկով տոնական աղցան
Հնդկահավով-ռուլետ-1
Հնդկահավով ռուլետ
Աղցան-արքայազն-1
Աղցան «Արքայազն»
Սնկով-ժուլյեն-1
Սնկով ժուլյեն
Հավով-օլադիներ-1
Հավով օլադիներ
Խոզի-մսով-կոտլետներ-1
Խոզի մսով կոտլետներ
Սամսա-1
Սամսա
Արագ պիցցա թավայի մեջ
Սմբուկով և լոլիկով խորտիկ
Կեֆիրով ապուր
...45...10...