սխտոր

թարգմանություն՝ на русском - чеснок, in English - garlic

Սխտորը լայնորեն օգտագործվում է խոհանոցում: Սովորաբար օգտագործում են որպես համեմունք դժվար մարսվող կերակուրների հետ: Սխտորն օգտագործվում է թարմ վիճակում և սննդին տալիս է ախորժելի բույր և համ:
Սխտորը օգտագործվում է նաև բժշկության մեջ: Այն ոչնչացնում է մի շարք հիվանդությունները և պաշտպանում է համաճարակային հիվանդություններից: Սխտորը համարվում է կերակրի անբաժան մասը: Հրեաները անգամ այն անվանում են սուրբ ուտելիք: Այն որոշ չափով իջեցնում է զարկերակային ճնշումը և առաջացնում է քնելու ցանկություն:

Բաղադրատոմսեր, որոնք անբաժան են Ձեր խոհանոցից:

Մսով թեղին բեկոնով և պիստակով
Վրացական ապուր «Խարչո»
Աղցան Նիսուազ
Տեֆտելի լոլիկի մածուկով
Սիսեռով չիպսեր
Ջեռեփուկ կարտոֆիլով և մսային լցոնով
Վրացական ուտեստ ”Լոբիո”
Կարտոֆիլով և սնկով ջեռեփուկ
Բրնձով փլավ համեմունքներով
Լոբով և սնկով ապուր հացի մեջ
Գազարով ռուլետ կաթնաշոռային միջուկով
Կարտոֆիլով “Կակաչներ”
...10...2425...30...