սոխ

թարգմանություն՝ на русском - лук, in English - onion

Յուրաքանյուր ապուր ու տաք ուտեստ էլ ավելի համեղ է ստացվում, երբ վերջինիս բաղադրության մեջ ավելացնում են սոխ: Սոխը լինում է քաղցր ու կծու: Այն պարունակում է սպիտակուցներ, հանքային նյութեր, օրգանական թթուներ, որոնք շատ օգտակար են օրգանիզմի համար:

Սոխը օգտագործում են ինչպես թարմ, այնպես էլ տապակած ու խաշած վիճակում: Այն ավելացնում են ապուրներին, մսային, բանջարեղենային կերակուրներին:
Այս հետաքրքիր բաղադրատոմսերը Ձեզ անտարբեր չեն թողնի:

Կանապե ”սնկով զամբյուղներ”
Կաղամար՝ լցոնված բրնձով և սնկով
Հալած պանիր կանաչիով
Ձկով պիրոգ
Խնձորով և բազուկով աղցան
Կարմիր լոբով աղցան
Խոզի փափկամիսը սնկով
Գինով սոուս ՛՛Beurre rouge՛՛ մսի համար
Լցոնված բադ
Խոզապուխտով լցոնված տարտալետկա
Կարտոֆիլի շերտերը պանրով
Բելոռուսական ապուր ՛՛Մաչանկա՛՛
...10...2526...30...