բրինձ

թարգմանություն՝ на русском - рис, in English - rice

Բրինձը շատ օգտակար է և առողջարար։ Այն հարուստ է սպիտակուցներով, ածխաջրերով, հագեցած և ոչ հագեցած ճարպաթթուներով։ Բրնձի օգտագործումը ամրապնդում է նյարդային համակարգը։

Բրինձը օգտագործում են նաև դիետաների և բեռնաթափման օրերի համար։

Ավելի քան 20 բրնձատեսակներ կան, բայց մեզ հայտնի են կլոր, երկարահատիկ, սպիտակ և դարչնագույն բրինձները, թայլանդական հասմիկով բրինձը և այլն։
Որպեսզի բրինձը համեղ և օգտակար լինի, անհրաժեշտ է այն ճիշտ պատրաստել։ Պետք է ունենալ հաստ պատերով կաթսա` տեֆլոնից, ապակուց կամ չուգունից։ Էմալապատ կաթսաները հարմար չեն։

Առաջարկում ենք բրնձով պատրաստված մի շարք ուտեստների բաղադրատոմսեր` պատրաստման ճիշտ տեխնոլոգիայով.

պահքային-տեֆտելիներ
Պահքային տեֆտելիներ
բրնձով-խավարտ
Բրնձով խավարտ
բրնձով-աղցան-1
Բրնձով ու պանրով աղցան
բրնձով-բրոկոլի-1
Բրնձով բրոկոլի
ռիզոտտո-1
Ռիզոտտո բադի մսով
Հավով-ու-բանջարեղենով-ուտեստ-1
Հավով ու բանջարեղենով ուտեստ
թխվածքաբլիթ-1
Ճապոնական թխվածքաբլիթ «Մոտի»
կոտլետներ
Գազարով ու բրնձով կոտլետներ
ձկով-կարկանդակ-1
Ձկով ու կարտոֆիլով կարկանդակ
գնդիկներ-1
Բրնձե գնդիկներ
ապուր խարչո
Ապուր Խարչո՝ տնական ձևով
ապուր
Եգիպտացորենով ու բրնձով ապուր
12...