զիրա

թարգմանություն՝ на русском - зира, in English - cumin/cummin

Խոհարարության մեջ զիրան օգտագործվում է կերակուրներին յուրահատուկ համ և հոտ հաղորդելու համար: Այս համեմունքն ունի փոքր-ինչ դառը, ընկուզային համ և հրաշալի  համադրվում է կովկասյան որոշ կերակուրների և ապուրների հետ, ինչպես նաև օգտագործվում աղցաններ ու սոուսներ պատրաստելու համար: Ուզբեկական փլավն անհնար է պատկերացնել առանց այս համեմունքի:

Զիրա կարող եք ձեռք բերել սուպերմարկետներից ու համեմունքների մասնագիտացված խանութներից:

Ձեզ ենք ներկայացնում այս համեղ ուտեստները, որտեղ առկա է զիրա՝

ոսպով-պելմեններ
Ոսպով պահքային պելմեններ
հումուս-1
Բազուկով հումուս
Տավարի-մսով-կարկանդակներ-1
Տավարի մսով կարկանդակներ
Բանջարեղենով հավի փափկամիս
lavash-havi-msov-banjarexenov
Լավաշ հավի մսով ու բանջարեղենով
Սթեյք լցոնված պանրով և սնկով
Սամսա շերտավոր խմորով և մսով
Կոտլետներ պանրային միջուկով
Սիսեռով և մսով ուտեստ
Կարկանդակներ մսով և պանրով
Պերլովկա մսով և սնկով
Շաուրմա
12...