համեմ

թարգմանություն՝ на русском - кинза, in English - cilantro

Խոհարարության մեջ օգտագործում են ինչպես թարմ համեմն, այնպես էլ դրա սերմերը:

Թարմ համեմը շատ օգտակար է օրգանիզմի համար. այն կարգավորում է սրտանոթային համակարգի աշխատանքը: Վերջինս խորհուրդ է տրվում օգտագործել ախորժակը բարելավելու ու նյութափոխանակությունը կարգավորելու համար, քանի որ այն պարունակում է A, C, B1, B2, P վիտամիններ:

Համեմն օգտագործում են ապուրներին, աղցաններին, բանջարեղենային կերակուրներին, մսային ռագուներին ու ձկնային ուտեստներին անզուգական համ հաղորդելու համար: Այն հիմնականում ավելացնում են կերակուրների մեջ որպեսզի պահպանվեն դրանց համն ու հոտը: Սովորաբար այս կանաչին լավ համադրվում է սնկայի կերակուրների հետ:

Այս բաղադրատոմսերի պատրաստման համար օգտագործվել է համեմ:

կարկանդակ-1
Թթվասերային կարկանդակ հավով ու կոճապղպեղով
չախոբիլի-1
Հավով չախոխբիլի
Գուակամոլե
Դդմիկով խավիար
boxkov-gazarov-axcan
Բանջարեղենային աղցան
banjarexenov-feta-panrov-utest-9
Բանջարեղենով և Ֆետա պանրով կարկանդակ
brndzov-lobov-axcan
Բրնձով, լոբով և հավի մսով աղցան
pizza-shertavor-xmorov
Շերտավոր խմորով պիցցա
bekonov-kartofil
Բեկոնով կարտոֆիլ
kokosi-katov-laymov-dzuk
Լայմով և կոկոսի կաթով ձուկ
dzuk-shertavor-xmori-mej
Ձուկ ՝ շերտավոր խմորի մեջ
axcan-kaxambov-yegiptacorenov
Աղցան կաղամբով և եգիպտացորենով
12...