միս ոչխարի

թարգմանություն՝ на русском - баранина, in English - mutton

Մսի այս տեսակը հատկապես շատ են սիրում Արևելքի բնակիչները: Այն հարուստ է ֆոսֆորով, կալցիումով, նատրիումով, ինչպես նաև B խմբի վիտամիններով: Վերջինս յուրահատուկ համ ունի ու խոհարարության մեջ լայնորեն օգտագործվում է:
Ոչխարի մսով պատրաստում են տարբեր ազգային կերակուրներ`Բեշբարմակ, Շուրպու, Խորոված և այլն: Յուրահատուկ է ստացվում նաև նրա համադրումը խաղողի, ծիրանի, չրերի ու տարբեր սոուսների հետ:

Ահա մի քանի բաղադրատոմսեր, որոնք անպայման Ձեզ դուր կգան:

Սամսա-1
Սամսա
Ոչխարի բուդ՝ հազրեվարդով
Ռուլետ ոչխարի մսով
Խորոված ոչխարի մսով և տաքդեղով
Ոչխարի բուդը ջեռոցում
Ուզբեկական փլավ