կիվի
թարգմանություն՝ на русском - киви, in English - kiwi
Կիվին Նոր Զելանդիայի հպարտությունն է համարվում: Այն մեծ քանակությամբ ջուր, ածխաջրեր, սպիտակուցներ ու օգտակար վիտամիններ է պարունակում: Օրական մի քանի կիվիի օգտագործումը բարձրացնում է օրգանիզմի դիմադրողականությունը, կանխում սրտամկանային հիվանդությունների առաջացումը, իջեցնում է խոլեստերինն ու արյան ճնշումը:
Կիվին խոհարարության մեջ տարբեր կերպ է օգտագործվում: Հաճախ վերջինս օգտագործում են ջեմեր, ջնարակներ, ամենատարբեր դեսերտներ, թխվածքներ ու մրգային աղցաններ պատրաստելու համար: Հետաքրքիր համ ունեն կիվիից պատրաստված սոուսները, որոնք հրաշալի համադրվում են ձկնային ու մսային ուտեստների հետ:
Իսկ Դուք ծանո՞թ եք այս բաղադրատոմսերին:
									
											Կիվիով ու ժելեով տորթ	
										
									
									
											Ելակով և կիվիով տորթ	
										
									
									
											Տորթ «Կիվի»	
										
									
									
											Սպիտակաձավարով պուդինգ մրգերով	
										
									
									
											Տորթ խտացրած կաթով	
										
									
									
											Ժելեով և թթվասերով տորթ առանց թխելու	
										
									
									
											Պաղպաղակ տորթ “Տիրամիսու”	
										
									
									
											Ոչ ալկոհոլային մոհիտո	
										
									
									
											Կիվիով կոկտեյլ	
										
									
									
											Մրգային ֆրեշ