հնդկական ընկույզ
թարգմանություն՝ на русском - грецкий орех, in English - walnut
Հնդկական ընկույզը բոլորիս հայտնի է իր օգտակարությամբ: Այն պարունակում է PP, B1, B2 վիտամիններ, երկաթ, ցինկ, եթերային յուղ, սպիտակուցներ, յոդ և այլն: Հնդկական ընկույզից ձեթ են ստանում, որը խորհուրդ է տրվում օգտագործել հատկապես դիետաների ժամանակ:
Այն խոհարարույթան մեջ ունեն իր ուրույն տեղը: Խակ ընկուզներով պատրաստում են պահածոներ, իսկ արդեն հասած ընկույզներն օգտագործում են թխվածքների, դեսերտների, ձկնային ու մսային ուտեստների, աղցանների մեջ: Հատկապես համեղ են ստացվում ընկույզով օշարակները:
Ահա այս բաղադրատոմսերը կօգնեն Ձեզ հետաքրքիրր ուտեստներ պատրաստել:
									
											Տորթ-սուֆլե	
										
									
									
											Քաղցր գնդիկներ	
										
									
									
											Շոկոլադե թխվածքաբլիթներ առանց ալյուրի	
										
									
									
											Մանդարինով շոկոլադապատ ձողիկներ	
										
									
									
											Շոկոլադով և ընկույզներով սալիկ	
										
									
									
											Թխվածք «Նանաիմո»	
										
									
									
											Շոկոլադե թխվածքաբլիթ ընկույզով	
										
									
									
											Հնդկական քաղցրավենիք ”Լադու”	
										
									
									
											Խոզի միս սոյայի սոուսով և բանջարեղենով	
										
									
									
											Շամպինիոն պանրով և բեկոնով	
										
									
									
											Հնդկական կոնֆետ «Բուրֆի»	
										
									
									
											Կիևյան տորթ