հնդկահավ
թարգմանություն՝ на русском - индейка, in English - turkey
Հնդկահավի գլխավոր առավելությունը ցածր յուղայնությունն ու միաժամանակ առողջաջարությունն է: Ի տարբերություն տավարի, խոզի և հավի մսի, հնդկահավի միսը գրեթե խոլեստերին չի պարունակում: Աչքի է ընկնում А, Е, В12, В2, В6, РР վիտամինների, երկաթի, ֆոսֆորի, յոդի առատությամբ:
Հնդկահավի միսը կարող ենք խաշել, շոգեխաշել, տապակել, եփել ջեռոցում և գրիլի մեջ: Վերջինս հրաշալի համադրվում է հատիկավորների, մակարոնեղենի, սոուսների, բանջարեղենի հետ: Դե իսկ խորհուրդ է տրվում այն մատուցելիս վայելել սպիտակ գինով:
Հնդկահավը համարվում է կաթոլիկ Սուրբ Ծննդյան սեղանի կարևորագույն մասը. այն պատրաստում են ջեռոցում՝ լցոնված ամենատարբեր միջուկներով:
Այս յուրահատուկ բաղադրատոմսերն անպայման դուր կգան Ձեզ:
									
											Տեֆտելիներ ջեռոցում	
										
									
									
											Պիրոգ «Խխունջ» հնդկահավի մսով	
										
									
									
											Հնդկահավի ռուլետ	
										
									
									
											Թեղին հնդկահավի մսով և պիստակով	
										
									
									
											Հնդկահավի փափկամիս համեմունքներով	
										
									
									
											Գազարով տակոս	
										
									
									
											Մսով և ձվով ուտեստ	
										
									
									
											Ամանորյա հնդկահավ	
										
									
									
											Հնդկահավի միսը շերտավոր խմորի մեջ