Ինչպես եփել մակարոնը

inchpes-petq-e-epel-makaron@-1

Մակարոնը ամենահեշտ պատրաստվող և ունիվերսալ ուտեստներից է։ Որակյալ մակարոն գնելուց հետո ցանկացած տանտիրուհի պետք է իմանա դրա ճիշտ պատրաստելու ձևը։ Եթե իտալացիներին հարցնեք, թե ինչպես են եփում պաստան, ապա մի ամբողջ դասախոսություն կկարդան, բայց բավական է իմանալ ընդամենը մի քանի գաղտնիք համեղ պաստա պատրաստելու համար: Այս անգամ սովորում ենք մակարոն պատրաստելու գլխավոր նրբությունները՝

  • Անգամ քիչ քանակությամբ մակարոն եփելու համար լայն հատակով տարողունակ կաթսա է հարկավոր, որի չափից էլ կախված է պատրաստվող ուտեստի համը։ 100 գր մակարոնի հաշվարկով 1լ ջուր է հարկավոր լցնել, որպեսզի պաստան եփվելու ընթացքում ճիշտ կազմություն ստանա և ձգությունն ու ձևը չկորցնի 🙂
  • Մակարոնի ջրի մեջ հարկավոր է եռալուց հետո աղ լցնել, այնուհետև ավելացնել մակարոնը։ Շատ հարմար է խոշոր ծովի աղը.  1լ ջրին` 1/2  ճ/գդ ծովի աղ է հարկավոր լցնել։
  • Կաթսայից հանելուց հետո պետք է մակարոնը լցնել քամիչի մեջ, որից հետո միայն լցնել լոլիկի, բեշամել կամ այլ սոուսի մեջ։Ուշադրություն: Իտալացիները պաստան ջրով երբեք  չեն լվանում:

inchpes-petq-e-epel-makaron@-3

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև

Մեկնաբանություններ

Թողնել պատասխան

Մուտք եղեք:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *