
Շաքարաչիր՝ ձմերուկի կեղևից
Բաղադրիչներ
- ձմերուկի կեղև - 1 կգ
- լայմ - 2 հատ
- շաքարավազ - 1,2 կգ
Քայլերի հաջորդականություն
- Մաքրում ենք ձմերուկի կեղևը, միջուկը: Կեղևը պետք է կշռի 1 կգ:

- Կեղևը խորանարդաձև կտրտում ենք:

- Ձմերուկի կեղևը լցնում ենք կաթսայի մեջ ու ծածկում ջրով:

- Շաքարահյութը պատրաստելու համար շաքարավազին ավելացնում ենք 700 մլ ջուր և եփում մի քանի րոպե:

- Ձմերուկի խորանարդիկները լցնում ենք շաքարահյութի մեջ ու ավելացնում լայմի կեղև: Զանգվածը խառնում ու եփում ենք, որից հետո սառեցնում սենյակային ջերմաստիճանի տակ:

- Եռացնելու և սառեցնելու գործողությունը կրկնում ենք 7-9 անգամ և ընթացքում ավելացնում լայմի հյութ:

- Շաքարաչիրը լցնում ենք ձևամանի մեջ և չորացնում, որից հետո 40 րոպե թողնում ենք 50-60 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Շաքարաչիրը պատրաստ է:
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: