
        
        - Yield: 1 ժամ անց
 - Prep Time: 20 minutes
 - Cook Time: 15 minutes
 
Թխվածքաբլիթ Թեյի տոպրակ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Խորը ամանի մեջ մաղում ենք ալյուրը, ավելացնում շաքարավազը, աղը, վանիլինը և լավ խառնում: Ավելացնում ենք խորանարդիկներով կտրատված կարագը և ալյուրի հետ խառնելով վերածում փշրանքի:

 - Առանձին ամանի մեջ թեթևակի հարում ենք ձուն, որպեսզի սպիտակուցն ու դեղունցները լավ խառնվեն:

 - Այնուհետև լցնում ենք ալյուրով ու կարագով զանգվածի վրա և լավ խառնում: Հունցում ենք էլաստիկ խմոր:
Ստացված խմորը փաթաթում ենք ցելոֆանի մեջ և տեղափոխում սառնարան 1-2 ժամով:

 - Գրտնակով բացում ենք խմորը 0,5սմ հաստության շերտով:

 - Այնուհետև կտրատում փոքրիկ ուղղանկյուններ, որից հետո կտրում խմորի վերևի 2 անկյունը՝ տալով նրան թեյի տոպրակի տեսք:

 - Ջեռոցի տապակը պատում ենք քիչ բուսայուղով և վրան շարում կտրված խմորները: Այնուհետև խմորի կտրված անկյուններով մասում հյութի ձողիկով անցք ենք անում:
Թխում ենք ջեռոցոմ 10-15րոպե 200աստիճանում:

 - Գոլորշու վրա հալեցնում ենք շոկոլադը, ապա թխվածքաբլիթները ներքևի հատվածով ընկղմում նրա մեջ:

 - Թխվածքաբլիթները դնում ենք սառը տեղ, որպեսզի վրայի շոկոլադը սառչի:

 
Թխվածքաբլիթը թեյի տոպրակին ավելի նմանեցնելու համար նրա վրայի անցքով թղթե պիտակով թել անցկացրեք, տեղավորեք թեյի տուփի մեջ, և մատուցեք զարմացած հյուրերին:
Իսկ թե ինչ տպագրել պիտակների վրա, դա էլ արդեն առայձին ստեղծագործական թեմա է: 😉
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: