
Կարտոֆիլ և սմբուկ ջեռոցում
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն

- Սմբուկը շրջանաձև կտրատում ու լցնում ենք տարայի մեջ, համեմում ենք աղով ու խառնում ենք՝ այդպես թողնելով մոտ 20 րոպե։

- Սմբուկը սառը ջրով լվանում ու տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ։

- Կարտոֆիլը լավ լվանում ու 25-30 րոպե եփում ենք։ Պատրաստ լինելուց հետո թողնում ենք, որ թեթևակի սառչի։

- Այնուհետև շրջանաձև կտրատում ենք։

- Լոլիկը շրջանաձև կտրատում ենք։

- Պանիրը մանր քերիչով անցկացնում ենք։

- Թթվասերին ավելացնում ենք ճզմած կամ մանր կտրատած սխտորը։

- Կարտոֆիլները դնում ենք բուսայուղապատ ձևամանի մեջ, համեմում ենք աղով ու պղպեղով, ապա պատում ենք թթվասերով։

- Վրան դնում ենք սմբուկի շերտը, նորից համեմում ու պատում ենք թթվասերով։

- Նույն ձևով դասավորում ենք լոլիկները, համեմում ենք աղով։

- Վրան լցնում ենք քերած պանիրը։

- Ծածկում ենք փայլաթիթեղով ու 1 ժամ եփում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։ Այնուհետև ևս 10-15 րոպե եփում ենք փայլաթիթեղը հանելուց հետո։

- Համեղ ուտեստը պատրաստ է։

- Մատուցում ենք տաք վիճակում։

Բարի ախորժակ։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: