
- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 25 minutes
- Cook Time: 20 minutes
Հավի բդիկներ լցոնված սնկով
Բաղադրիչներ
- հավի բդիկ - 5 հատ
- սունկ շամպինիոն - 100 գր
- սոխ - 1 գլուխ
- տաքդեղ - 1 հատ
- մաղադանոս - մի քանի ճյուղ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- մշկընկույզ (мускатный орех) - ըստ ճաշակի
- բուսայուղ - ըստ ճաշակի
Քայլերի հաջորդականություն
- Բդիկների կաշին զգուշությամբ առանձնացնում ենք մսից (ցանկալի է, որ կաշին բդից մի քիչ երկար լինի): Ոսկորը ներքևի մասից կտրում ենք, մսի հետ զգուշությամբ հանում կաշվից (պետք է խնամքով անել):

- Միսը ոսկորից առանձնացնում ենք և մանր կտրատում:

- Սոխը մանր կտրատում ենք:

- Շամպինիոնը նույնպես մանրացնում ենք:

- Բուլղարական տաքդեղը խորանարդաձև կտրատում ենք:

- Այնուհետև կտրատում ենք մաղադանոսը:

- Սոխը բուսայուղով տապակում ենք, ավելացնում ենք շամպինիոնը և տապակում այնքան, մինչև շամպինիոնի հեղուկը լրիվ գոլորշիանա:

- Կտրատած միսը, շամպինիոնը, բուլղարական տաքդեղն ու մաղադանոսը լցնում ենք կաթսայի մեջ, աղ ու պղպեղ ցանում, ավելացնում մշկընկույզը և լավ խառնում ենք:

- Բդիկների կաշին լցոնում ենք ստացված միջուկով:

- Կաշվի եզրերը միացնում ենք:

- Բդիկները կարը դեպի ներքև դնում ենք ոչ շատ ուժեղ տաքացրած թավայի մեջ և տապակում բուսայուղով: Միջին ուժգնության կրակին երկու կողմից տապակում ենք մինչև ոսկեգույն դառնալը (15-20 րոպե):

- Լցոնված բդիկները պատրաստ են:

- Ահա և վերջ:

Լցոնված հավի բդիկներ կարելի է մատուցել ցանկացած խավարտի ու թարմ բանջարեղենի հետ, իսկ ավելացած միջուկով կարելի է օմլետ պատրաստել 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: