
        
        
        Շաքարաչիր՝ ձմերուկի կեղևից
Բաղադրիչներ
- ձմերուկի կեղև - 1 կգ
 - լայմ - 2 հատ
 - շաքարավազ - 1,2 կգ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Մաքրում ենք ձմերուկի կեղևը, միջուկը: Կեղևը պետք է կշռի 1 կգ:

 - Կեղևը խորանարդաձև կտրտում ենք:

 - Ձմերուկի կեղևը լցնում ենք կաթսայի մեջ ու ծածկում ջրով:

 - Շաքարահյութը պատրաստելու համար շաքարավազին ավելացնում ենք 700 մլ ջուր և եփում մի քանի րոպե:

 - Ձմերուկի խորանարդիկները լցնում ենք շաքարահյութի մեջ ու ավելացնում լայմի կեղև: Զանգվածը խառնում ու եփում ենք, որից հետո սառեցնում սենյակային ջերմաստիճանի տակ:

 - Եռացնելու և սառեցնելու գործողությունը կրկնում ենք 7-9 անգամ և ընթացքում ավելացնում լայմի հյութ:

 - Շաքարաչիրը լցնում ենք ձևամանի մեջ և չորացնում, որից հետո 40 րոպե թողնում ենք 50-60 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

Շաքարաչիրը պատրաստ է: 
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: