
Տեֆտելիներ ջեռոցում
Բաղադրիչներ
- հնդկահավ - 800 գր
- սոխ - 2 գլուխ
- սխտոր - 3 ատամիկ
- մաղադանոս - 1 կապ
- հաց սպիտակ - 1 հատ
- կաթ - 50 մլ
- սերուցք (յուղայնությունը՝ 10%) - 50 մլ
- թթվասեր 15 % յուղ. - 150 գր
- սամիթ - 2 ճ/գ
- աղ - 1 պտղունց
- աղացած սև պղպեղ - 1 պտղունց
Քայլերի հաջորդականություն
- Հացը կտրտում ենք խորանարդաձև ու թաթախում ենք կաթի մեջ: Ապա մանր-մանր կտրտում ենք սոխը:

- Կտրտում ենք մաղադանոսը:

- Մսի վրա ավելացնում ենք սոխը, մաղադանոսը, կաթի մեջ թրջած հացը, ճզմած սխտորը, աղն ու պղպեղն ըստ ճաշակի:

- Այնուհետև ձեռքերով ֆարշը վերածում ենք կպչուն զանգվածի, որպեսզի գնդիկներն ավելի հեշտ պատրաստվեն: Թաց ձեռքերով պատրասում ենք տեֆտելիները և տեղադրում հրակայուն ձևամանի մեջ:

- Սերուցքը, թթվասերը, սամիթը խառնում ենք ու համեմում աղ ու պղպեղով:

- Սոուսը լցնում ենք տեֆտելիների վրա:

- Ծածկում ենք նրբաթիթեղով և 40 րոպե եփում ենք նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

- Տեֆտելիները պատրաստ են: Մատուցում ենք տաք վիճակում:

Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: