
        
        - Yield: 50
 - Prep Time: 30 minutes
 - Cook Time: 30 minutes
 
Բանջարեղենային պիրոգ
Բաղադրիչներ
- պատրաստի շերտավոր խմոր - 1 գունդ
 - ձիթայուղ - 2 ճ/գդ
 - սխտոր - 2 պճեղ
 - լոլիկ - 6 հատ
 - դդմիկ ցուկինի տեսակի - 1 հատ
 - տաքդեղ կարմիր - 0.5 հատ
 - սոխ - 1 գլուխ
 - հազրեվարդ (розмарин) - 1-2 ճյուղ
 - օրեգանո - 1 թ/գդ
 - պանիր - 160 գր (Ռիկոտտա)
 - պանիր - 25 գր
 - ձու - 4 հատ
 - աղ - 1 թ/գդ
 - պղպեղ սև - 0.5 թ/գդ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Ձիթայուղապատ տապակի մեջ ճզմում ենք սխտորը, լցնում կտրատած տաքդեղը, ցուկինին, սոխն ու հազրեվարդը ու 4-5 րոպե տապակում ենք: Այնուհետև ավելացնում ենք կտրատած լոլիկները ու ևս 3-4 րոպե տապակում:

 - Մեկ այլ ամանի մեջ խառնում ենք ձվերը, ռիկոտտան, քերած պանիրը, աղն ու պղպեղը և խառնում, մինչև համասեռ զանգված ստանանք:

 - Այնուհետև բանջարեղենները լցնում ենք ձվային զանգվածի մեջ և խառնում: Շերտավոր խմորը գրտնակում ենք և կողքեր ձևավորելով՝ դնում ենք ձևամանի մեջ ու մատներով տարածում: Լցնում ենք միջուկը:

 - Թխում ենք նախօրոք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում 40-50 րոպե:

 
Պատրաստեցինք համեղ պիրոգ 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: