
        
        - Yield: 5 ժամ անց
 - Prep Time: 5 minutes
 - Cook Time: 30 minutes
 
Ելակով մուսս
Բաղադրիչներ
- ելակ - 450գր
 - սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 300մլ
 - ժելատին - 15գր
 - շաքարավազ - 75գր
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Ժելատինը թրջում ենք 5ճ/գդ ջրով և թողնում ուռչի:
 - Բլենդերում պյուրեի ենք վերածում ելակը, ապա ավելացնում շաքարավազը:

 - Ուռչած ժելատինը դնում ենք թույլ կրակի վրա և թողնում ժելատինը լուծվի՝ չհասցնելով եռման վիճակի: Թողնում ենք ժելատինը փոքր-ինչ սառչի, ապա ավելացնում ենք նրա մեջ ելակի պյուրեն և լավ խառնում (առանձնացնում ենք 4ճ/գդ պյուրեն այլ ամանի մեջ):

 - Հարում ենք սերուցքը մինչև պինդ փրփուրի առաջացումը:

 - Ապա ավելացնում ելակից և ժելատինից ստացված զանգվածը և գդալով զգույշ խառնում:

 - Լցնում ենք մուսսը աղանդերի բաժակների մեջ՝ վրան ավելացնելով առանձնացված ելակի պյուրեից 1-ական գդալ: Երկար ձողիկի օգնությամբ տարածում ենք ելակի պյուրեն մեր ուզած նախշերի ուրվագծերով:

 - Տեղափոխում ենք աղանդերը սառնարան 4-5 ժամով, որպեսզի ամբողջությամբ սառչի:

 
Ելակով մուսսը մատուցելիս զարդարում ենք ելակի հատիկներով և անանուխի տերևներով, այնուհետև այն նկարում ենք, նկարը տեղադրում Ինստագրամում, և անցնում ճաշակելուն 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: