
        
        - Yield: Անմիջապես
 
Լոբով ու երշիկով աղցան
Բաղադրիչներ
- լոբի սպիտակ - 150 գր
 - սոխ - 150 գր
 - վարունգ մարինացված - 100 գր
 - երշիկ - 100 գր
 - սխտոր - 1-2 ատամիկ
 - բուսայուղ
 - աղ
 
Քայլերի հաջորդականություն

- Լոբին թրջում ենք սառը ջրի մեջ և 4-5 ժամ թողնում ենք, որ փափկի։

 - Այնուհետև ջուրը թափում ենք, ավելացնում նորը։ Դնում ենք կրակի վրա ու եփում։ Եփվելու ժամանակահատվածը կախված է լոբու տեսակից։ Վերջում համեմում ենք աղով։

 - Սոխը մաքրում ու մանր կտրատում ենք։

 - Երշիկը երկարավուն կտորներով կտրատում ենք։

 - Վարունգը կտրատում ենք։

 - Սոխը 5-7 րոպե տապակում ենք ու ստանում թափանցիկ զանգված։

 - Երշիկը 20-40 վայրկյան տապակում ենք։

 - Աղցանամանի մեջ լցնում ենք լոբին, սոխը, վարունգն ու երշիկը։ Ավելացնում ենք բուսայուղն ու ճզմած սխտորը և խառնում ենք։

 - Ստացվում է շատ համեղ ու անուշաբույր աղցան։

 
Բարի ախորժակ։
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: