
        
        
        Խնձորով կվաս
Բաղադրիչներ
- ջուր - 1 լ
 - խնձոր - 350 գր
 - շաքարավազ - 40 գր
 - խմորիչ (չոր ) - 0․4 թ//գ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Խնձորները լվանում ու կեղևահանում ու կորիզահանում ենք։ Բաժանում ենք 8 մասի։

 - Ջուրը լցնում ենք կաթսայի մեջ, հասցնում ենք եռման աստիճանի։ Ապա ավելացնում ենք խմձորն ու շաքարավազը։ 5-7 րոպե եփում ենք թույլ կրակի վրա, որից հետո թողնում ենք, որ սառչի և քամում ենք։

 - Խմորիչը լցնում ենք 0,5 բաժակ ջրի մեջ ու խառնում ենք։

 - 10-15 րոպե թողնում ենք սենյակային պայմաններում։

 - Կվասով լի տարան ծածկում ենք սննդային պոլիէթիլենային թաղանթով և վրան անցք ենք բացում։

 - Ստացված զանգվածը լցնում ենք ջրի մեջ ու կափարիչով փակում ենք։ 2-3 օր պահում ենք սառնարանում, որպեսզի պատրաստ լինի։

 - Կվասը պատրաստ է։

 
Բարի վայելում։ ։)
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: