
Մեղրով տորթ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Մեղրն ու 50 գր շաքարավազը լցնում ենք կաթսայի մեջ, դնում ենք մեղմ կրակի վրա ու խառնում այնքան, մինչև ստացվի միասեռ զանգված։

- Ավելացնում ենք սոդան, ապա հանում կրակի վրայից։

- Ձուն հարում ենք 50 գր շաքարավազի հետ։

- Արդեն սառած մեղրային զանգվածին ավելացնում ենք հարած ձվերն ու խառնում ենք։

- Ավելացնում ենք մաղով անցկացրած ալյուրն ու արագ խառնում։

- Խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ ու դնում տաքացրած ջեռոցում։

- Ապա թխում ենք ջեռոցում այնքան, մինչև ամբողջովին եփված կլինի։

- Բիսկվիթը բաժանում ենք երեք մասի։

- Պատրաստում ենք կրեմը, որի համար թթվասերն ու շաքարավազը լավ հարում ենք։ Ապա ստացված կրեմով պատում ենք տորթի բոլոր շերտերը։

- Վերին շերտը պատում ենք մնացած կրեմով և զարդարում ենք շոկոլադի փշուրներով։

- Տորթը մեկ գիշեր թողնում ենք սառնարանում, ապա մատուցում։

Նրբահամ, անուշաբույր ու համեղ տորթը պատրաստ է։ Վայելում ենք տարատեսակ ըմպելիքների հետ։
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: