
        
        - Yield: անմիջապես
 - Cook Time: 30 minutes
 
Շամպինիոնով ապուր-պյուրե
Բաղադրիչներ
- սունկ շամպինիոն - 500 գր
 - սերուցք (յուղայնությունը՝ 10%) - 500 մլ
 - սոխ - 1 գլուխ
 - սխտոր - 2 ատամիկ
 - ձիթապտղի յուղ - 2 ճ/գ
 - ալյուր - 1 ճ/գ
 - աղ - ըստ ճաշակի
 - պղպեղ - ըստ ճաշակի
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Նախապատրաստում ենք մթերքները: Սունկը մաքրում ենք ու եթե հնարավոր է, չենք լվանում, այլ մաքրում ենք խոնավ անձեռոցիկով, որպեսզի շատ ջուր չներքաշի: 

 - Հաստ պատերով կաթսայում կամ տապակում բուսայուղ ենք տաքացնում և արագ տապակում մանր կտրտած սխտորը. հարկ է հետևել, որ այն չվառվի ու չսևանա, այլապես ապուրը դառնահամ կդարձնի:  Սոխը մանր կտրտում ենք ու ավելացնում սխտորին: Տապակում ենք՝ մինչև սոխը թափանցիկ դառնա:                                                                        

 - Սունկը բարակ շերտերով կտրտում ենք: Մի քանի սունկ թողնում ենք զարդարելու համար:                                                                                                                 

 - Սունկն ավելացնում ենք սոխին ու տապակում՝ մինչև հեղուկը գոլորշիանա ու թեթև ոսկեգույն երանգ ստանա:                                                                                            

 - Սնկին ավելացնում ենք մի գդալ ալյուր ու բոլորը լավ խառնում: Սնկին ավելացնում ենք կես բաժակ տաք ջուր կամ արգանակ և մխրճվող բլենդերի օգնությամբ խյուս դարձնում ապուրը:                                                                                                                          

 - Ապուրին արգանակ կամ տաք ջուր ավելացնելով անհրաժեշտ թանձրության ենք հասցնում, ավելացնում սերուցքը և գրեթե եռման հասցնում, բայց չեռացնում: Աղ ու համեմունք ենք ավելացնում:                                                                                                  

 - Տապակի մեջ տապկում ենք զարդարելու համար նախատեսված, մանր շերտերով կտրտած սունկը՝ մինչև ոսկեգույն դառնա: Ապուրը մատուցում ենք՝ զարդարելով սնկով ու կանաչիով: shampinionov-apur-pyure-main                                                                                                              

 
Հրաշալի ապուր է ճաշի կամ ընթրիքի համար՝ բավականին թեթև, միաժամանակ հագեցնող ու համեղ:
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: