
        
        - Prep Time: 20 minutes
 - Cook Time: 30 minutes
 
Շոկոլադով ու նարնջով կարկանդակ
Բաղադրիչներ
- ալյուր - 300 գր
 - կաթ - 200 մլ
 - շաքարավազ - 150 գր
 - բուսայուղ - 100 մլ
 - ձու - 1 հատ
 - կակաոյի փոշի - 3 ճ/գ
 - փխրեցուցիչ - 2 թ/գ
 - վանիլային շաքար - 2 թ/գ
 - նարնջի կեղև - 1 հատ
 - Անուշահյութի համար՝
 - ջուր - 100 մլ
 - շաքարավազ - 50 գր
 - հյութ նարինջի - 200 մլ
 - կոնյակ - 2 ճ/գ
 - Գլազուրի համար՝
 - կաթ - 100 մլ
 - կակաոյի փոշի - 4 ճ/գ
 - շաքարավազ - 4 ճ/գ
 - բուսայուղ - 2 ճ/գ
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Նարնջի կեղևն անցկացնում ենք քերիչով:

 - Կաթը, կարագը, ձուն, նարնջի կեղևը, շաքարավազն ու վանիլային շաքարը լցնում ենք տարայի մեջ:

 - Մեկ այլ տարայի մեջ խառնում ենք ալյուրը, կակաոյի փոշին ու փխրեցուցիչը:

 - Ստացված երկու զանգվածները զգուշորեն խառնում ենք:

 - Խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ (25x25 սմ) ու հավասարեցնում ենք: Թխում ենք 20-30 րոպե 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:

 - Պատրաստում ենք անուշահյութը, որի համար ջուրն ու շաքարավազը լցնում ենք կաթսայի մեջ ու եփում ենք, որից հետո թողնում ենք, որ սառչի:

 - Նարնջի հյութը քամում ենք:

 - Անուշահյութին ավելացնում ենք հյութն ու կոնյակը և խառնում ենք:

 - Արդեն պատրաստ պիրոգը հանում ենք ջեռոցից, փայտիկի օգնությամբ անցքեր ենք բացում ու պատում ենք անուշահյութով:

 - Գլազուրի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները լցնում ենք կաթսայի մեջ, դնում ենք թույլ կրակի վրա ու անընդհատ խառնում, որպեսզի ստացվի միասեռ զանգված:

 - Գլազուրը թեթևակի սառեցնում ենք, լցնում ենք կարկանդակի վրա ու հավասարապես տարածում, որից հետո թողնում ենք, որ սառչի, ապա կտրատում ենք ու մատուցում:

 - Կարելի է զարդարել նարնջի կտորներով:

 
Փափուկ, նուրբ շոկոլադե կարկանդակը նարնջի համով անկասկած կդառնա 1 բաժակ թեյի կամ սուրճի հետ վայելելու ամենահամեղ լրացումը:
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: