
«Չակ-չակ» տնական ձևով
Քայլերի հաջորդականություն
- Խորը տարայի մեջ լցնում ենք ձուն, ավելացնում շաքարավազն ու աղը և ձեռքի հարիչով հարում այնքան, մինչև վերածվի փրփուրի:

- Ավելացնում ենք ալյուրը ու ձեռքերով տրորում խմորը:

- Խմորային զանգված ստանալուց հետո ևս 5 րոպե տրորում ենք ձեռքերով:

- Խմորը դնում ենք պոլիէթիլենային թաղանթի մեջ ու 30 րոպե թողնում, որպեսզի հանգստանա: Ապա բացում ենք 3 մմ հաստությամբ խմորաշերտ:

- Խմորաշերտը բաժանում ենք բարակ շերտերի:

- Ստացված բարակ շերտիկներն էլ բաժանում ենք մանր կտորների:

- Վերցնում ենք խորը ալյումինե կաթսա, լցնում ենք բուսայուղն ու դնում ցածր կրակի վրա: Ապա քիչ-քիչ լցնում ենք փոքրիկ խմորաշերտերը:

- Արդեն պատրաստ քաղցր ձողիկները տեղավորում ենք ափսեի մեջ, վրան լցնում խտացրած կաթը և թողնում սառնարանում մոտ 2 ժամ:

Արևելյան քաղցրավենիքը պատրաստ է: Բարի վայելում:
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
Baxadratoms@ amboxjakan cheq nerkayacrel.. Inchpes exav,vor busayuxic heto miangamic qaxcracan dzoxikner@..?
Սիրելի Մերի, խմորի մեջ կա նաև շաքարավազ։ Բաղադրատոմսում նշված է։ ։)