
        
        - Prep Time: 10 minutes
 - Cook Time: 20-30 minutes
 
Պահքային կոնֆետներ
Բաղադրիչներ
- բրինձ - 0,5 բաժակ
 - հյութ նարինջի - 1 բաժակ (թարմ քամած)
 - շաքարավազ - 0,5 բաժակ
 - չիր ծիրանի - 200 գր
 - շոկոլադ սև - 200 գր
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Բրինձը լավ եփում ենք մինչև կպչուն դառնա։ Այնուհետև լցնում ենք քամիչի վրա և
տրորում ենք։

 - Նարնջի հյութը քամում ենք։

 - Նարնջի հյութի մեջ ենք լցնում շաքարավազը և թանձր օշարակ ենք եփում։ Ավելացնում ենք տրորած բրինձը և թույլ կրակի վրա անընդհատ խառնելով տաքացնում ենք մինչև զանգվածը թանձրանա և պատերից հեշտ պոկվի։

 - Մրգա-բրնձային զանգվածը թեթևակի սառեցնում ենք և լցնում 1 սմ հաստությամբ
տափակ մակերեսի վրա։ Պետք է մեկ օր թողնենք, որ այն սառչի։ Տեսքից և
կազմությունից շաքարակալած մեղր է հիշեցնում։ 1 օր հետո կտորների ենք բաժանում։ Համեղ իրիսներ են ստացվում։

 - Վերցնում ենք ծիրանաչիրը, լվանում ենք, վրան եռման ջուր ենք լցնում, որ ուռչի։

 - Այնուհետև չորացնում ենք և ծիրանաչրի մեջ ենք լցնում նարնջա-բրնձային միջուկը։ Ավելի հեշտ է լցոնել, երբ միջուկը կիսասառած վիճակում է։

 - Շոկոլադը գոլորշու վրա հալեցնում ենք և ծիրանաչիրը թաթախում ենք շոկոլադի մեջ։ Պահքի շրջանում պետք է հատուկ շոկոլադ վերցնել, որի մեջ կենդանական ծագման
բաղադրիչներ և կաթնամթերք չկա։

 - Շոկոլադը սառելուց հետո, անհրաժեշտության դեպքում կրկնում ենք այս գործընթացը։

 - Կոնֆետները շոկոլադի երկրորդ շերտով ենք ծածկում և տեղափոխում սառցախցիկի մեջ։

 - Մնում է սպասենք շոկոլադը սառչի։ Կոնֆետները սառնարանում ենք պահում, որ միջուկը չհալչի։

 
Եթե պահքային կոնֆետների համար եփված զանգվածը սառեցնենք սառցախցիկում, մերթընդմերթ խառնելով, հիանալի մրգային սառնաշաքար կամ շարբաթ կստանանք 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: