
- Yield: Անմիջապես
- Prep Time: 15 minutes
- Cook Time: 40 minutes
Պահքային տեֆտելիներ
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն

- Ոսպը նախապես 3-4 ժամ կամ մեկ գիշեր թրջում ենք։

- Այնուհետև ջուրը քամում ենք, ոսպը բլենդերով հարում ենք։

- Սոխը մանր կտրատում, իսկ գազարը մանր քերիչով անցկացնում ենք։ Լցնում ենք բուսայուղապատ տապակի մեջ ու եփում այնքան, մինչև զանգվածը փափկի։

- Բրինձը եփում ու թողնում ենք, որ սառչի։

- Բրնձին ավելացնում ենք ոսպը, համեմում ենք աղով ու պղպեղով, ապա՝ մնացած համեմունքներով։

- Ստացված զանգվածը խառնում ենք ու ձևավորում ոչ մեծ գնդիկներ։

- Գնդիկները երկու կողմից տապակում ենք բուսայուղով լի տապակի մեջ։

- Այժմ պատրաստում ենք սոուսը, որի համար լոլիկի մածուկը, շաքարավազը, ալյուրը և սառը ջուրը խառնում ենք ու ավելացնում 300 մլ եռացրած ջուր։ Սոուսը լցնում ենք տեֆտելիների տապակի մեջ ու 20-25 րոպե եփում ենք թույլ կրակի վրա։

Տեֆտելիները համեղ են ինչպես տաք, այնպես էլ սառը վիճակում։ Դրանք նաև շատ հագեցնող են։150 գր
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: