
        
        - Yield: 30 րոպե անց
 - Prep Time: 35 minutes
 - Cook Time: 20-25 minutes
 
Պիրոգ «Խխունջ» հնդկահավի մսով
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Սոխը մանր կտրատում ենք և բուսայուղի մեջ 2 րոպե տապակում մինչ փափկելը: Ավելացնում ենք աղացած միսը, թիակով տրորում ենք ու միջինից ուժեղ կրակին տապակում մոտ 20 րոպե: Վերջում ըստ ճաշակի աղ ու պղպեղ ենք ավելացնում, լցնում ծիտրոնի տերևներն ու խառնում:

 - Խմորը 12-13 սմ լայնությամբ երկար գրտնակում ենք: Շերտի մեջտեղում ողջ երկարությամբ լցնում ենք միջուկը:

 - Խմորը գլանաձև փաթաթում ենք, եզրերը լավ ամրացնում, որպեսզի միջուկը թխվելիս դուրս չթափվի:

 - Ստացված երկար գլանը խխունջի նման փաթաթում ենք:

 - Ջեռոցը 180 աստիճան տաքացնում ենք, տապակի մեջ յուղաթուղթ փռում, «խխունջը» շրջած դնում մեջը, որպեսզի գլանի կարը մնա ներքևում: Պիրոգի երեսին հարած ձու ենք քսում:

 - Վրան ցանում ենք քունջութը:

 - Թխում ենք 20 րոպե: Թխվելուց հետո ջեռոցն անջատում ենք, դուռը կիսաբաց անում, որպեսզի պիրոգը լավ հովանա:

 - Հովանալուց հետո կտրատում ու մատուցում ենք:

 
Պատրաստեցինք Ամանորյա համեղ պիրոգ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: