
        
        - Yield: 1-2 ժամ անց
 - Prep Time: 30 minutes
 - Cook Time: 30 minutes
 
Սալորաչրով սրճային տորթ
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
 - ալյուր - 250 գր
 - ջուր - 100 մլ
 - սուրճ լուծվող - 3 ճ/գդ
 - մեղր - 2 ճ/գդ
 - շաքարավազ - 150 գր
 - փխրեցուցիչ - 2 թ/գդ
 - կոճապղպեղ (имбирь) - 0.5 թ/գդ
 - դարչին - 0.5 թ/գդ
 - աղ - 1 պտղունց
 - չիր սալորի - 200 գր
 - բուսայուղ - ըստ անհրաժեշտության
 - Ինչպես նաև՝
 - շոկոլադ սև - 100 գր
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Պատրաստում ենք խմորը: 200 մլ եռման ջրի մեջ լցնում ենք սուրճը:
Մեկ այլ ամանի մեջ լցնում ենք փխրեցուցիչի հետ մաղած ալյուրը, աղն ու շաքարավազը և խառնում ենք:

 - Ավելացնում ենք սրճային զանգվածը, դարչինը, մանրացրած կոճապղպեղն ու մեղրը և լավ խառնում ենք:

 - Սալորաչիրը 2-3 մասի ենք բաժանում և լցնում խմորի մեջ:

 - Խմորը լցնում ենք յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ և 30 րոպեով տեղափոխում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցը:

 - Շոկոլադը հալեցնում ենք և լցնում հավացած տորթի վրա: Ցանկության դեպքում զարդարում ենք սալորաչրերով:

 - Ահա և վերջ:

 
Սալորաչրով սրճային տորթ , որը պետք է վայելել մեկ բաժակ սուրճի կամ թեյի հետ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: