
        
        - Yield: Անմիջապես
 - Prep Time: 20 minutes
 - Cook Time: 45 minutes
 
Սպանախով ու պանրով կարկանդակ
Բաղադրիչներ
- խմորիչով շերտավոր խմոր - 500 գր
 - սպանախ - 200 գր
 - պանիր բրինզա - 200 գր
 - ձու - 1 հատ
 - աղ
 - պղպեղ
 - կակաչի սերմ(мак) - 1 թ/գ
 
Քայլերի հաջորդականություն

- Պատրաստում ենք միջուկը, որի համար բրինզա պանիրը խորանարդաձև կտրատում ենք կամ քերիչով անցկացնում։

 - Սպանախը մանր կտրատում կամ աղում ենք, որից հետո հեռացնում ենք ավելորդ հեղուկը։

 - Սպանախին ավելացնում ենք ձվի սպիտակուցը, համեմում ենք աղով, պղպեղով ու խառնում ենք։

 - Ավելացնում ենք պանիրը։

 - Խմորը դուրս ենք բերում սառնարանից, բացում ենք խմորը՝ բաժանելով 5-6 սմ լայնությամբ շերտերի։

 - Միջուկը լցնում ենք խմորաշերտերի վրա ու տարածում ենք ողջ երկայնքով։

 - Խմորի երկու կողմից վրա ենք բերում, ամրացնում ենք եզրերը։

 - Ձևամանը պատում ենք յուղաթղթով, խմորը պարուրաձև փաթաթում ու դնում ենք ձևամանի մեջ։

 - Մյուս շերտերը նույն ձևով դասավորում ենք ձևամանի մեջ, ապա պատում ենք դեղնուցով։

 - Այնուհետև պատում ենք կակաչի սերմերով և 40-45 րոպե թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։

 - Արդեն պատրաստ կարկանդակը հանում ենք ջեռոցից ու թողնում ենք, որ սառչի։

 
Մատուցում ենք տաք վիճակում։
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: