
        
        - Yield: 15 րոպե անց
 - Prep Time: 10 minutes
 - Cook Time: 15 minutes
 
Աղցան Նիսուազ
Նիսուազը շատ հետաքրքիր և համեղ աղցան է, որը ստեղծվել է Ֆրանսիայում։ Սկզբում բաղադրատոմսի մեջ միայն լոլիկ էր, անչոուս, սխտոր և ձիթապտուղ։ Այժմ այն տարբեր ձևերով են պատրաստում։ Այնպես, որ այս աղցանի դասական տարբերակից փոքր-ինչ շեղվում ենք և պատրաստում մեր իմացած տարբերակով:
Բաղադրիչներ
- հազարի թերթեր - 100 գր
 - լոբի կանաչ - 100 գր (կարող է սառեցված լինել)
 - լոլիկ չերրի - 8 հատ
 - քացախ - 1ճ/գդ
 - ձուկ - 1 տուփ կամ 180գր (թյունոս` սեփական հյութի մեջ)
 - ձիթապտուղ սև - 1 տուփ
 - սոխ - 1 գլուխ
 - ձու - 8 հատ (լորի)
 - ձուկ - 10-12 հատ (անչոուս)
 - Սոուսի համար՝
 - բուսայուղ - 5 ճ/գդ
 - քացախ - 1 ճ/գդ
 - մանանեխ - 0,5-1 թ/գդ
 - սխտոր - 1 պճեղ
 - աղ
 - պղպեղ սև
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Սոխը մաքրում ենք և բարակ կիսաշրջաններով կտրատում։ Վրան 1 գդալ խնձորի կամ գինու քացախ ենք լցնում, թողնում ենք մարինացվի։ Իսկ այդ ընթացքում սկսում ենք մնացած բաղադրիչենրը պատրաստել։

 - Պատիճավոր լոբու վրա եռման ջուր ենք լցնում և 3-4 րոպե խաշում ենք։ Այնուհետև ջուրը թափում ենք և լոբու վրա սառը ջուր ենք լցնում։ Արդյունքում լոբին կանաչ գույնն ու ձգությունը կպահպանի։

 - Ձվերը եռման ջրում 3-4 րոպե խաշում ենք (հավի ձվի դեպքում` 7 րոպե), ամբողջությամբ սառեցնում ենք`վրան սառը ջուր լցնելով։
Այնուհետև մաքրում ենք և 4 մասի բաժանում կամ ոչ մեծ կտորներով կտրատում։

 - Լոլիկը 4 մասի ենք բաժանում (կամ էլ սովորական լոլիկները կտրատում ենք)։

 - Թյունոսը՝ ձեռքերով մանրացնում ենք։

 - Անչոուսը (կամ այլ ձուկ) մաքրում ենք, ողնաշարից առանձնացնում ենք և ֆիլեն մասերի բաժանում։

 - Պատրաստում ենք սոուսը։
Բուսայուղը, քացախը, մանանեխը լցնում ենք ամանի մեջ։ Ավելացնում ենք ճզմած սխտորը, աղ ու պղպեղ ենք անում։ Պատառաքաղով լավ խառնում ենք`մինչև էմուլսիայի վերածվի։

 - Հազարի թերթերը լվանում ենք, չորացնում, և դնում ամանների մեջ (հիշեցնենք, որ 4 հոգու համար է)։

 - Թյունոսն ու մարինացված սոխը հազարի թերթերի վրա ենք շարում։

 - Այնուհետև դնում ենք պատիճավոր լոբին։

 - Որից հետո, ավելացնում ենք ձվերն ու անչոուսը։

 - Վրայից շարում ենք լոլիկներն ու ձիթապտուղները։

 - Լցնում ենք սոուսը (առատորեն) և թողնում ենք, որ աղցանը հանգստանա 15 րոպե, ապա մատուցում:

 
Քանի որ, անչոուս դժվար է գտնել, կարող եք այն կիլկայով կամ մոյվայով փոխարինել։ Մանր ձուկ է հարկավոր` յուղի մեջ և սուր համով։
Աղցանը կարող ենք մատուցել խաշած կարտոֆիլի, բրնձի կամ էլ առանց որևէ խավարտի, ցանկացած դեպքում այն համեղ է: Տվյալ բաղադրիչներից 4 չափաբաժին աղցան է ստացվում։ 🙂
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք:
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Ստուգարքիս ժամանակ էս աղցանն էր ընկել: Շատ լավ սարքեցի, սիրուն ձեւավորեցի, բայց սոուսը անտանելի թթու ստացվեց, քացախը շատ էի լցրել:
Շատ ուրախ ենք, որ լավ է ստացվել, սիրելի Նելլի: 🙂