
        
        - Yield: Անմիջապես
 - Prep Time: 25 minutes
 - Cook Time: 10 minutes
 
Լցոնված տաքդեղ
Բաղադրիչներ
- տաքդեղ - 4-5 հատ (մեծ)
 - հավի բուդ - 1 հատ (ապխտած կամ խաշած)
 - սունկ շամպինիոն - 300գր
 - լոլիկ - 2 հատ
 - գազար - 1 հատ
 - սոխ - 2 գլուխ
 - պանիր քերած - 100-150գր
 - սամիթ
 - աղ
 - պղպեղ սև
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Տաքդեղները երկարությամբ կտրում ենք այնպես, որ ամեն կեսի վրա մնա պոչի մի մասը: Սոխը, սունկը և հավի միսը կտրատում ենք խորանարդիկներով: Լոլիկների վրա եռացրած ջուր ենք լցնում, ապա կեղևահանում և մանր կտրատում: Մանրացնում ենք կանաչին: Պանիրը և գազարը անցկացնում ենք մանր քերիչով:
 - Տաքդեղների վրա եռացրած ջուր ենք լցնում և թողնում այդպես 3րոպե:

 - Թավայի մեջ ենք լցնում սոխն ու գազարը, մի քանի րոպե տապակում, ապա ավելացնում սունկը, տապակում 5-7րոպե: Ավելացնում ենք հավի միսը, լոլիկը, կանաչին, համեմում աղ և պղպեղով: Լավ խառնում ենք և թողնում տապակվի 5րոպե: Վրան լցնում ենք քերած պանրի կեսը, խառնում զանգվածը և անմիջապես անջատում կրակը:

 - Բուսայուղով պատված տապակի մեջ ենք շարում տաքդեղները, ապա լցոնում դրանք ստացված խառնուրդով:

 - Տեղափոխում ենք ջեռոց եփվելու 30րոպե 180-200աստիճանում:Հանում ենք տապակը, լցոնված տաքդեղների վրա շաղ տալիս քերած պանրի մնացած մասը:

 - Կրկին տեղափոխում ենք ջեռոց 5-10րոպեով մինչև պանրի հալչելը և թեթևակի կարմրելը:

 
Հանում ենք լցոնված տաքդեղը ջեռոցից, և անմիջապես մատուցում:
Բարի ախորժակ 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: