
        
        - Prep Time: 35 minutes
 - Cook Time: 30 minutes
 
Պիցցա «Նախաճաշ»
Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
 - ալյուր - 250գր
 - ջուր - 160մլ (տաք)
 - սպիտակաձավար - 1ճ/գդ
 - ձիթայուղ - 2ճ/գդ
 - շաքարավազ - 1թ/գդ
 - աղ - 1թ/գդ
 - խմորիչ - 3/4թ/գդ
 - Լոլիկի սոուսի համար՝
 - լոլիկ - 1 հատ մեծ
 - սխտոր - 2 պճեղ
 - կանաչի - չորացրած կամ թարմ՝ըստ ճաշակի
 - ձիթայուղ - 1ճ/գդ
 - աղ - 1թ/գդ
 - շաքարավազ - 1թ/գդ
 - Միջուկի համար՝
 - խոզապուխտ - 150գր
 - բրոկոլի - 150գր
 - լոլիկ չերրի - 4-8 հատ
 - տաքդեղ կարմիր - 1 հատ
 - պանիր քերած - 50գր
 - ձու - 6-8 հատ
 - պղպեղ սև
 - ռեհան
 
Քայլերի հաջորդականություն
- Խմորը պատրաստելու համար 2ճ/գդ ջրում լուծել շաքարավազը, ավելացնել խմորիչը և թողնել այդպես 5-10 րոպե խմորիչի հասունանալու համար: Ապա ավելացնել ջրի մնացած մասը, ալյուրը, սպիտակաձավարը և խմոր հունցել:

 - Խմորը հունցել 8-10 րոպե մինչև նրա կպչուն դառնալը, ավելացնել ձիթայուղը, աղը և հունցել 3-5 րոպե:
Խմորը կլորացնելով վերածել գնդի, վրան մի փոքր ալյուր շաղ տալ, ապա ծածկել սրբիչով և թողնել հասունանա 45-60 րոպե սենյակային ջերմաստիճանում, ապա տեղափոխել սառնարան 6-8 ժամով:

 - Պատրաստել լոլիկի սոուսը: Դրա համար բլենդերում խառնել սոուսի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները մինչև միատարր զանգվածի առաջացումը:

 - Պատրաստի խմորը բացել, վրան տարածել լոլիկի սոուսը, ապա տեղադրել միջուկի համար նախատեսված բոլոր բաղադրիչները՝ բացառությամբ ռեհանի և լորի ձվի:
Տեղադրել պիցցան պերգամենտային թղթով պատված տապակի վրա և տեղափոխել 230-240 աստիճան տաքացրած ջեռոց:

 - Եփել 14-17 րոպե, ապա հանել ջեռոցից, վրան կոտրել ձուն և եփել ջեռոցում 5-7 րոպե:
Պատրաստի պիցցայի վրա շարել ռեհանի տերևները և մատուցել:

 
Հուսով ենք, ձեզ դուր եկավ պիցցա պատրաստելու այս հրաշալի բաղադրատոմսը: Պատրաստեք այն որպես այլընրատնքային շատ օրիգինալ և հագեցնող նախաճաշ ամբողջ ընտանիքի համար: Առավել ևս, եթե արդեն փոքր-ինչ հոգնել եք ձվածեղից 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: