
Կիտրոնով պաղպաղակ
Բաղադրիչներ
- կաթ - 500 գր
- սերուցք (33% յուղ.) - 200 գր
- Շաքարի փոշի - 5 ճ/գ
- վանիլին - 2 գր
- ձվի դեղնուց - 4 հատ
- հյութ կիտրոնի - 1 ճ/գ
- անանուխ
Քայլերի հաջորդականություն
- Դեղնուցները հարում ենք 3 ճ /գ շաքարի փոշիով։

- Կաթը լցնում ենք կաթսայի մեջ ու դնում ենք կրակի վրա, ավելացնում ենք դեղնուցի և շաքարի փոշու զանգվածը, վանիլինն ու եփում ենք մինչև պնդանա։

- Կիտրոնի կեղևն անցկացնում ենք մանր քերիչով։ Կիտրոնի կեղևն ու հյութը լցնում ենք կաթսայի մեջ, խառնում ենք, ապա հանում կրակի վրայից։

- Սերուցքը հարում ենք 2 ճ/գ շաքարի փոշու հետ։

- Սերուցքին ավելացնում ենք ձվային զանգվածն ու լավ խառնում ենք։

- Ստացված զանգվածը լցնում ենք պլաստմասսայե կոնտեյների մեջ ու 4-5 ժամ պահում ենք սառցախցիկում։ Յուրաքանչյուր 30-40 րոպեն մեկ խառնում ենք։

- Պաղպաղակը հանում ենք սառցախցիկից, 20 րոպե թողնում ենք սենյակային պայմաններում։

- Ապա լցնում ենք պաղպաղակի համար նախատեսված տարաների մեջ ու մատուցում ենք։

Բարի վայելում։
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: