
- Yield: Անմիջապես
Լոբով ու երշիկով աղցան
Բաղադրիչներ
- լոբի սպիտակ - 150 գր
- սոխ - 150 գր
- վարունգ մարինացված - 100 գր
- երշիկ - 100 գր
- սխտոր - 1-2 ատամիկ
- բուսայուղ
- աղ
Քայլերի հաջորդականություն

- Լոբին թրջում ենք սառը ջրի մեջ և 4-5 ժամ թողնում ենք, որ փափկի։

- Այնուհետև ջուրը թափում ենք, ավելացնում նորը։ Դնում ենք կրակի վրա ու եփում։ Եփվելու ժամանակահատվածը կախված է լոբու տեսակից։ Վերջում համեմում ենք աղով։

- Սոխը մաքրում ու մանր կտրատում ենք։

- Երշիկը երկարավուն կտորներով կտրատում ենք։

- Վարունգը կտրատում ենք։

- Սոխը 5-7 րոպե տապակում ենք ու ստանում թափանցիկ զանգված։

- Երշիկը 20-40 վայրկյան տապակում ենք։

- Աղցանամանի մեջ լցնում ենք լոբին, սոխը, վարունգն ու երշիկը։ Ավելացնում ենք բուսայուղն ու ճզմած սխտորը և խառնում ենք։

- Ստացվում է շատ համեղ ու անուշաբույր աղցան։

Բարի ախորժակ։
Ձեզ կարող է հետաքրքրել նաև
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: