
        
        - Yield: 1 ժամ անց
 - Prep Time: 35 minutes
 - Cook Time: 25 minutes
 
Աղցան «Ամանորյա մոմեր»
Բաղադրիչներ
Քայլերի հաջորդականություն
- Բազուկը խաշում ենք, մաքրում և ոչ մեծ կտորների բաժանում։

 - Ժելատինը թրջում ենք  ջրում։
Բազուկը բլենդերի մեջ ենք դնում, ավելացնում ենք մայոնեզ, մի քիչ աղ ենք անում և բլենդերի մեջ մանրացնում, որ խյուս դառնա։ Լցնում ենք կիտրոնի հյութն և բազուկը համտեսում։ Այն պետք է թթվաշա-քաղցր հաճելի համ ունենա։ Ժելատինը տաքացնում ենք (բայց չենք եռացնում) և լցնում խյուսի մեջ։ Նորից լցնում ենք բլենդերի մեջ, որ համասեռ զանգված ստանանք։

 - Հացի վրա դնելուց առաջ բազուկը թողնում ենք , որ լավ կպնի։ Տարեկանի հացը կլոր-կլոր կտրում ենք։

 - Հացի վրա ենք դնում ծովատառեխի կտորները։

 - Եթե աղանդերի համար բարձր մետաղական օղակներ ունենք, ավելի լավ։ Դրանով կտրում ենք հացը և մուսը վրան լցնում ։ Եթե մետաղական օղակներ չունենք, ապա մեզ օգնության կգան գրասենյակային ֆայլերը։ Միացման մասերը ստեպլերով ամրացնում ենք։ Ձևամանը հագցնում ենք հացի վրա և բազուկով մուսը լցնում վրան։ 1 ժամով տեղափոխում ենք սառնարանը։

 - Ձևամանները հանում ենք անմիջապես մատուցելուց առաջ, որպեսզի մուսի ծայրերը չսևանա։ Վրան կարող ենք բարակ շերտով բուսայուղ քսել։
Մատուցելուց առաջ զարդարում ենք կիտրոնով և կանաչիով։


 
Ամանորյա աղցան պատրաստելու շատ հետաքրքիր տարբերակ 🙂
				        
											
											
											
											
											
															
															
															
Թողնել պատասխան
Մուտք եղեք: