աղ կիտրոնի

թարգմանություն՝ на русском - лимонная кислота, in English - citric acid

Կիտրոնի աղ ` նույն ինքը կիտրոնաթթու։ Վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում՝ համեմունքների բաժնում:

Այն լայն կիրառություն ունի խոհարարության մեջ: Օրինակ, այն ավելացնում են եթե պետք է թթվություն հաղորդել սոուսին, աղցանին կամ կրեմին։ Իսկ մեկ պտղունց կիտրոնաթթուն կօգնի ավելի արագ ստանալ թանձր ու պինդ բեզե:

Կիտրոնաթթվով պատրաստում են ժելեներ, հրուշակղեն, պահածոներ, ջեմեր, սառեցված մթերքներ, թեյեր և ըմպելիքներ:

Կիտրոնի աղով բաղադրատոմսերի մի մասին կարող եք ծանոթանալ հետևելով ստորև ներկայացված հղումներին։

txvacq-kremov-dzoxik
Թխվածք ”Կրեմով կոներ”
konfet-trchni-kat
Կոնֆետ «Թռչնի կաթ»
panrov-karkandak
Պանրով և կաթնաշոռով կարկանդակ
Տորթ Տրյուֆել
xadeif
Ղադեիֆ
xtacrac-kat
Եփած խտացրած կաթ
Տորթ «Թռչնի կաթ»
Տորթ «Թռչնի կաթ»
Տարտալետկաներ մուրաբայով և կրեմով
Տորթ կիտրոնի կրեմով
Ելակով և նուշով տորթ
Տորթ «Թռչնի կաթ»
...23