աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Ջեմով թխվածքաբլիթ
Համեղ պիցցա 5 րոպեում
Թաբուլե
Մսի կոլոլակով պաստա
Ձվածեղ “Poché”
Լցոնված կանաչ լոլիկ
Ջեմով բուլկի “Խխունջներ”
Բազուկով սառը ապուր
Դդմիկով կարկանդակ
Սոուս “Թարթար”
Երկշերտ չիզքեյք
Կարմիր լոբի բանջարեղենով