աղ
թարգմանություն՝ на русском - соль, in English - salt
Կերակրի աղը շատ կարևոր բաղադրիչ է ուտեստների համեղության համար, սակայն այն չի կարելի չարաշահել, քանի որ աղի ավելցուկն օրգանիզմում բերում է մի շարք հիվանդությունների:
Այն համարվում է նաև համի ուժեղացուցիչ:
Կերակրի աղի ամենատարածված տեսակներն են՝
- Մանր կերակրի աղ
- Խոշոր կերակրի աղ
- Յոդացված կերակրի աղ
- Ծովային կերակրի աղ
- Համեմված կերակրի աղ
Աղը վաճառվում է ցանկացած մթերային խանութում:
Գտեք ստորև բոլոր բաղադրատոմսերը, որոնց մեջ օգտագործվում է աղ:
Կարտոֆիլով և բեկոնով աղցան
Հավի թոքը լոբով
Պիցցա-տորթ
Հունգարական գուլյաշ
Ուզբեկական փլավ
Ծաղկակաղամբով աղցան
Բանանով կարկանդակներ
Բուլկի ”Սիննաբոն”
Շոկոլադե շոռակարկանդակ
Անանասով և պանրով աղցան
Կաղամբով աղցան “Coleslow”
Հավի մսով և բրնձով ապուր