բլղուր
թարգմանություն՝ на русском - булгур, кус-кус, in English - couscous
Բլղուրը շատ օգտակար հացահատիկային բույս է, որը հիմնականում, ցորենի պինդ տեսակներից է պատրաստվում. ջերմային մշակում անցնելուց հետո արևի տակ չորացվում է, այնուհետև մանրացվում։
Այն հագեցած է բազում միկրոէլեմենտներով և վիտամիններով։ Բլղուրի պարբերաբար օգտագործումը, նպաստում է նյարդային համակարգի ամրացմանը։
Բլղուրով լցոնված բանջարեղենային ջեռեփուկներ, ապուրներ և աղցաններ են պատրաստում։ Ամենատարածված աղցաններից է թաբուլեն, որի բաղադրատոմսը դիտեք ստորև.

Բլղուրով ու հավի լյարդով աղցան

Աղցան հավի մսով և նռով

Աղցան Թաբուլե

Աղցան թաբուլե

Բլղուրով և լոլիկով աղցան

Սպաս

Օրիգինալ տոլմա

Թաբուլե