բլղուր

թարգմանություն՝ на русском - булгур, кус-кус, in English - couscous

 

Բլղուրը շատ օգտակար հացահատիկային բույս է, որը հիմնականում, ցորենի պինդ տեսակներից է պատրաստվում. ջերմային մշակում անցնելուց հետո արևի տակ չորացվում է, այնուհետև մանրացվում։

Այն հագեցած է բազում միկրոէլեմենտներով և վիտամիններով։ Բլղուրի պարբերաբար օգտագործումը, նպաստում է նյարդային համակարգի ամրացմանը։

Բլղուրով լցոնված բանջարեղենային ջեռեփուկներ, ապուրներ և աղցաններ են պատրաստում։ Ամենատարածված աղցաններից է թաբուլեն, որի բաղադրատոմսը դիտեք ստորև.

Բլղուրով-ու-հավի-լյարդով-աղցան-1
Բլղուրով ու հավի լյարդով աղցան
Աղցան հավի մսով և նռով
Աղցան Թաբուլե
Աղցան թաբուլե
Բլղուրով և լոլիկով աղցան
Սպաս
Օրիգինալ տոլմա
Թաբուլե