գազար
թարգմանություն՝ на русском - морковь, in English - carrot
Գազարը վիտամիններով հարուստ անփոխարինելի դիետիկ մթերք է։ Լայնորեն օգտագործվում է դիետիկ և բուժական սննդակարգի մեջ։
Առավել հյութալի են գազարի հաստ, կարճ պտուղները (կարոտել)։ Գազարը և դրա հյութը նպաստում են օրգանիզմի նորմալ աճին, բարձրացնում են դիմադրողականությունը։ Գազարը բարելավում է մարսողությունը, հայտնի է նաև որպես ճիճվաթափ միջոց։ Գազարով հյութ են պատրաստում, որը ցանկալի է ըմպել խնձորի հյութի հետ խառնած, կամ 1 թ/գդ բուսայուղը խառնել 1 բաժակ գազարի հյութի հետ և ըմպել։ Գազարով ապուրներ, սոուսներ և աղցաններ են պատրաստում։ Դրանցից լավագույնները սիրով ներկայացնում ենք Ձեզ.
									
											Գարեձավար սնկով և կանաչ ոլոռով	
										
									
									
											Խաշլամա	
										
									
									
											Խնձորով և կաղամբով աղցան	
										
									
									
											Կորեական աղցան բողկով	
										
									
									
											Գազարով տորթ	
										
									
									
											Հավի մսով և ձվով աղցան	
										
									
									
											Ուզբեկական փլավ կրակի վրա	
										
									
									
											Ջեռեփուկ կաղամբով և մսով	
										
									
									
											Հնդկաձավարով կոտլետ	
										
									
									
											Բրնձով փլավ լավաշի մեջ	
										
									
									
											Հավի մսով կոլոլակով ապուր	
										
									
									
											Գազարով և ձվով աղցան