գազար

թարգմանություն՝ на русском - морковь, in English - carrot

Գազարը վիտամիններով հարուստ անփոխարինելի դիետիկ մթերք է։ Լայնորեն օգտագործվում է դիետիկ և բուժական սննդակարգի մեջ։

Առավել հյութալի են գազարի հաստ, կարճ պտուղները (կարոտել)։ Գազարը և դրա հյութը նպաստում են օրգանիզմի նորմալ աճին, բարձրացնում են դիմադրողականությունը։ Գազարը բարելավում է մարսողությունը, հայտնի է նաև որպես ճիճվաթափ միջոց։ Գազարով հյութ են պատրաստում, որը ցանկալի է ըմպել խնձորի հյութի հետ խառնած, կամ 1 թ/գդ բուսայուղը խառնել 1 բաժակ գազարի հյութի հետ և ըմպել։ Գազարով ապուրներ, սոուսներ և աղցաններ են պատրաստում։ Դրանցից լավագույնները սիրով ներկայացնում ենք Ձեզ.

Նախուտեստ տավարի մսով և գազարով
Ամանորյա ռուլետ խոզի մսից
Տավարի միս ` համեմունքներով
Ռուլետ սև թոքով
Աղցան մարինացված բանջարեղենով
Բանջարեղենով միս չինական ձևով
Պերլովկա մսով և սնկով
Ռուլետ ոչխարի մսով
Ռագու տավարի մսով և սնկի խմորագնդիկներով
Գազարով չիզքեյք
Գազարով տակոս
Խավիար սմբուկի
...78...10...