գարեջուր
թարգմանություն՝ на русском - пиво, in English - beer
Գարեջուրը թույլ ալկոհոլային խմիչք է, որի պատմությունը 5000 տարվա վաղեմություն ունի: Գարեջրի մասին ամենահին հիշատակումը հանդիպում է մ.թ.ա. 2800թ. շումերական սեպագրության մեջ, ուր գրված է աշխատողների ամենօրյա օրաբաժնի մասին, որը բաղկացած էր հացից և գարեջրից:
Միջնադարյան Եվրոպայում գարեջուրը սովորաբար պատրաստում էին վանքերում։
Գարեջուրը բնական հակաօքսիդանտներ ու վիտամիններ է պարունակում, որոնք կարող են կանխել սրտի հիվանդություններն ու նույնիսկ կարող են մկանների ուժը վերականգնել։
Գարեջուրը լայնորեն օգտագործվում է նաև խոհարարության մեջ։ Գարեջրով հաց, սոուսներ և բրինձ են պատրաստում։ Գարեջուրն օգտագործվում է նաև միսը մարինացնելու համար` այն փափկեցնելու նկատառումով։
Այդպիսի մի քանի օրինակներ, կարող եք գտնել ստորև ներկայացրած հղումներին հետևելով.
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2017/04/garejrov-hav-5-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/03/havi-bud-garejri-marinadov-5-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/makaron-tnakan-tushonkayov-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/crepe-18-420x400.jpg)