գինի սպիտակ
թարգմանություն՝ на русском - белое вино, in English - white wine
Սպիտակ գինիներից կարող ենք առանձնացնել Սապերավին, Իջևանի սպիտակ գինին, պորտուգալական Մադերան, իսպանական Խերեսը, Մալագան, հունգարական Տոկայը և այլն:
Սպիտակ գինին հագեցնում է ծարավը, խթանում սրտի մկանների, թոքերի աշխատանքը, կարգավորում է նյութափոխանակությանն ու խորհուրդ է տրվում հաճախ օգտագործել սակավարյունության ժամանակ:
Վերջինս լայն կիրառում ունի նաև խոհարարության մեջ: Սպիտակ գինին օգտագործում են մսային ու ձկնային կերակուրները տապակելու համար: Այն հրաշալի համադրվում է ծովամթերքների հետ: Սպիտակ գինին յուրահատուկ համ է հաղորդում սոուսներին, այդ իսկ պատճառով էլ ֆրանսիական խոհանոցում հաճախ օգտագործվում է ամենահայտնի սոուսների պատրաստման մեջ:
Ձեզ ենք ներկայացնում համեղ բաղադրատոմսերը:
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/09/italakan-utest-timbal-smbukov-12-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/08/spagetti-bolonyez-9-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2016/06/hunakan-utest-musaka-11-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/rizotto-snkov-9-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/12/dzuk-ishxan-fransiakan-dzevov-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/dexdzov-axander-6-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/10/kartofilov-axcan-7-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/09/dzmerukov-jele-9-420x400.jpg)
![](https://www.cooks.am/wp-content/uploads/2015/08/bekonov-lolikov-spagetti-7-420x400.jpg)